Prevestitor

10 idei de cadouri altfel pentru luna decembrie

Nu știu dacă vouă vi se întâmplă asta, dar undeva pe la mijloc de noiembrie, încurajată probabil și de febra Black Friday, mă apucă o panică: eu ce iau anul ăsta de Crăciun?

Și de aici începe nebunia: că nu vreau să mă plimb prin magazine, că e aglomerație, că toată lumea se va îmbulzi să ia aceleași produse nu prea originale și de multe ori fără calitate, că nu-mi place neapărat să le iau celor dragi produse mass-market pe care le găsești în malluri, că nu vreau aia, că nu vreau aialaltă. Daaa, probleme a-ntâia, știu.

Să știți că n-aș trece totuși problemele astea la categoria „fițe și figuri” totuși. E doar dorința mea de a da bani pe ceva care să rămână și care să fie măcar puțin mai… altfel. Așa am ajuns la 10 idei de cadouri – din toaaaate domeniile, pentru pasionații de gătit, dar și pentru cei care apreciază bijuterii; pentru cei care sunt încântați de designerii români, dar și pentru cei care își doresc ceva personalizat.

Și-ncă ceva important, zic eu: lista de mai jos e deja testată pe pielea mea – am cumpărat de la toate brandurile pe care le menționez.

Poate pe unele le știți, pe altele nu. Dacă aveți și alte idei, lăsați-le în comentarii, că-s mereu cu ochii cât cepele să mai descopăr ceva la capitolul ăsta.

Să-nceapă, deci, nebunia. I’m ready.

#1. Broșe și tricouri de la Ioana Petre

La Ioana Petre am descoperit întâi una dintre cele mai frumoase rochii peste care dădusem în online în ultima perioadă – un albastru azur superb, cu niște ciuperci așa de frumos colorate de zici că le puteai atinge direct pe-o pajiște.

Pentru cadouri, eu m-am oprit la broșele astea minunate, în formă de ciuperci, și la tricourile astea.

Facebook | Instagram

#2. Perne și căni de la EcoSocial Atelier

După cum le spune și numele, e vorba despre un business social: cei care pregătesc și migălesc la ceea ce vedeți pe site-ul lor sau pe pagina lor de Facebook sunt oameni din grupuri sociale defavorizate.

Pe cei de la EcoSocial Atelier îi găsiți mai ales pe la târgurile de sezon – de designeri români & co. Dar puteți comanda și direct de la ei, dacă vreți.

Eu am ales niște perne și căni care mi s-au părut pur și simplu adorabile și deloc scumpe.

Facebook | Instagram

#3. Globuri de brad personalizate de la Veronica Sticlaru

În general, Veronica face globuri cu numele persoanei pentru care-l cumperi. Dar poate picta orice cuvânt îți dorești și poate umple globul cu ceva reprezentativ pentru cel căruia i-l faci cadou – de la puf, sclipici de culori diferite, creioane, la boabe de cafea, mărgele, sfoară și altele.

Înțelegeți ideea – cam tot ce încape într-un glob, ea vă poate face la cerere. Costurile variază în funcție de cât de „complicat” ajunge să fie conținutul.

Uitați-vă la ce minunății ies.

#4. Viniluri cu cărți de la Editura Art

Vinilurile audioART sunt o colecție de 10 discuri bune de pus la pick-up într-o seară friguroasă în care ai de toate și în mod special timp, răbdare și liniște să le asculți cum trebuie.

Unde mai pui că arată într-un mare fel și sunt citite pe îndelete de voci cunoscute ca: actorii Șerban Pavlu, Alexandru Potocean și Lucian Iftime, scriitorii Dan Stanciu, Adela Greceanu, Bogdan Ghiu și Marius Chivu și jurnalista Mihaela Dedeoglu.

001 Primo Levi, Mai este oare acesta un om?

002 William Faulkner, Un trandafir pentru Emily

003 Mariana Enriquez, Ce-am pierdut în foc

004 Mariusz Szczygieł, Gottland

005 W.G. Sebald, Inelele lui Saturn

006 Truman Capote, Muzică pentru cameleoni

007 Tove Jansson, Cartea verii

008 Bohumil Hrabal, Vremurile bune de altădată

009 Pierre Bourdieu, Dominația masculină

010 Julio Cortázar, Axolotul. Povestiri cu cronopi și glorii

#5. Bijuterii de la Lelograms

Lelograms nu cred că mai e un secret pentru nimeni. Brandul e deja extrem de cunoscut datorită feed-ului unic de Instagram (câte 9 poze într-o culoare pe săptămână) și a felului în care a integrat acest canal în promovarea și vânzarea unor bijuterii de autor minimaliste și foarte foarte simpatice.

Dați o fugă prin magazinul online să alegeți între argint (mat sau lucios), aur și ceramică. Ce mi-a plăcut la colecțiile lor (a ei, dacă e să fiu dreaptă până la capăt – Lelograms e brandul semnat de Tammy) e că poți să faci combinații de diverse piese și să mixezi argint cu ceramică, iar piesa de argint poate să fie folosită inclusiv pe post de inel în anumite mixuri.

Facebook | Instagram

#6. Broșe Moon by Dana Rogoz

Tot o modalitate de a personaliza un cadou oferă și broșele lansate în colecția Moon by Dana Rogoz. Mai exact, o semi-lună care arată spectaculos (și care nu e propriu-zis din oglindă, adică nu există riscul să o spargi ușor sau să te tai în vreun fel în ea) și pe care poți să scrii ce cuvânt vrei.

Eu am ales pentru a mea „echilibru” – ceva spre care tind, dar până la care mai am mult de lucru momentan.

#7. Tricouri și cercei de la Mădălina Andronic

Nici Mădălina Andronic nu cred că are nevoie de vreo prezentare. E cu siguranță printre cei mai cunoscuți și talentați designeri și ilustratori români tineri. Ilustrațiile ei au ajuns acum să decoreze multe suporturi diferite – de la tricouri, hanorace, veselă, invitații de nuntă etc.

De-a lungul timpului, am ales de la ea tricouri din colecția cu zâne și cerceii delicați de aici.

Facebook | Instagram

#8. Șosete haioase de la Dedoles

Peste Dedoles am dat întâmplător – am văzut la ei niște șosete cel puțin originale: una de-un fel și cealaltă de alt fel, deși amândouă din aceeași poveste.

Da, te vor întreba toți cei care te văd în șosete dacă nu cumva erai cam adormit și ai plecat de-acasă în grabă, fără să-ți mai potrivești șosetele între ele, dar hei, fix ăsta e efectul lor haios.

Dedoles e, de fapt, un shop online cu de toate – găsești la ei de la haine până la produse cosmetice bio. Dar tot șostele rămân piesa de rezistență. Aici e colecția pentru femei și aici pentru bărbați.

Facebook | Instagram

#9. Șosete de la Llama & Cactus (fostul Maomao)

Llama & Cactus (își spuneau Maomao până de curând – nu știu, zău, de ce și-au schimbat numele între timp, mie-mi plăcea foarte mult) au niște șosete adorabile – fiecare colecție e denumită într-un fel, după animalul care o reprezintă.

Vin într-un set de trei perechi de șosete eye-candy, cu transport inclus, într-o formă care arată impecabil cu totul, de când le despachetezi. Au lansat și o colecție specială de sărbători, Winter Wonderland, cu numele renilor lui Moș Crăciun.

Facebook | Instagram

#10. Farfurii amuzante de la Chicineta

Oana Titică – pe care o știți, cel mai probabil, datorită blogului ei, unul dintre cele mai autentice voci din zona asta – a lansat de ceva timp colecția de farfurii și de-ale bucătăriei vase. A pornit de la o serie de mesaje amuzante, cu haz de necaz și cu iubire de mâncare, și azi are mai multe colecții care mai de care mai jucăușe.

Aruncați un ochi aici.

Facebook | Instagram

Foto: paginile de Facebook alte tuturor brandurilor menționate

Ți-ar plăcea și...

Nu sunt comentarii

    Lasă un comentariu