Umblet

Culese din cartier. 3 baruri de cartier unde se mănâncă bine

Am un soi de relație de love & hate cu Bucureștiul (da, știu, oare nu avem cu toții?).

În categoria jurămintelor de iubire și a altor brizbrizuri declarative, intră locurile pe care încerc să le descopăr în acest oraș și care mă ajută (încă) să privesc uneori Bucureștiul cu ochi de turist.

Terase, resturante, baruri, locuri cu iarbă verde – mi le pun pe o listă imaginară și le bifez, una câte una, după posibilități, timp și energie.

Știu că, în general, FOMO ne face să ne uităm la care-i cel mai nou loc care s-a deschis, unde e mai cool să mergi, unde se mai duce „lumea bună” în ultima perioadă, dar am decis ca de data asta să las deoparte noutățile sau locurile underground și să pun pe listă niște puburi de cartier.

Poate unele pe lângă care-am trece și care, din afară, nu ne-ar spune mare lucru, poate unele pe care le-am băga mai puțin pe seamă, darămite să ne facem din ele localuri des frecventate, dar bune mai ales atunci când n-ai chef sau nu vrei să te duci fix în centrul Bucureștiului ca să spui că ai dat peste un loc fain.

Corner Pub and Grill

Foto: Sergiu Sokirka

Corner Pub e genul de loc lângă care nu te-ai opri neapărat, dacă te-ai afla din întâmplare pe una dintre străduțele din zona Baba Novac (nu știu neapărat ce-ai căuta în zonă dacă nu stai prin împrejurimi, dar să zicem). Probabil că nu l-ai remarca din exterior, pentru că nu iese neapărat în evidență cu vreun design nemaivăzut.

Dacă treci de poleiala care îi lipsește cu desăvârșire (și parcă, uneori, ne mai trebuie și așa ceva), Corner e un local cinstit: mâncarea e foarte gustoasă, meniul e divers, prețurile sunt bune. Are terasă, are niște salate de te lingi pe degete (recomandare personală: salata delice și caprese, dar găsiți și burgeri, paste, preparate din pește etc., după preferințe), are și niște clătite americane – pufoșenii calorice. Ce să mai, e un loc unde mănânci pe săturate, fără alte fițe și figuri.

Mai nou, fac livrări și la domiciliu.

Adresa: Ion Țuculescu, nr. 1, sector 2 | Facebook | Website

 

Jazz Book

Dacă mi-aș putea alege o zonă din București unde să mă plimb mereu și să nu mă mai satur, Cotroceniul ar fi aceea. Așa că într-unul dintre drumurile prin acest cartier și mirările constante din seria „nici nu zici că suntem în București”, am dat peste acest local numit Jazz Book.

Nu foarte arătos nici el pe dinafară, dar cu un meniu ca o carte de gros și cu multe opțiuni din care s-alegi, a plusat la capitolul mâncare cu gust și din plin. Ulterior, am aflat despre acest loc că, așa cum îi spune și numele, e gazda frecventă a multor concerte underground de jazz. Și localul preferat al lui Adi Despot. ? Dar asta-i altă poveste.

Așa că nu te lăsa păcălit de exteriorul mai… trashy, pentru că Jazz Book are o atmosferă boemă și prietenoasă.

Adresa: Strada Dr. Carol Davilla, sector 5 | Facebook

 

Urban Lodge Food and Drinks

Undeva în zona despre care cântecul ne-nvață că „Popa Nan e-o stradă spre Hala Traian”, se află localul ascuns de ochii lumii – Urban.

Localul care a cunoscut în rândul oamenilor din jurul meu: un botez, o petrecere de nuntă, o reuniune extinsă, ieșirile de prânz de la birou într-o zi cu soare și cam toate ocaziile pentru care vrei un loc nepretențios, dar care să arate totuși bine, să le aibă pe toate, fără să devină excesiv de scump.

Urban chiar îndeplinește toate criteriile: un design curat și minimalist, terasă, preparate incredibil de bune, meniu ceva mai sofisticat, prețuri cinstite, servire prietenoasă, porți mari. Maaaari! Ca în cazul acestui șnițel minunato-semi-superb care bate chiar și șnițelul gigant de la Lyana din Vama Veche (cine știe…) în materie de dimensiuni. Iar de gust nu mai zic.

Toate preparatele lor arată excepțional și nici n-aș ști asupra a ce să mă mai opresc, ca recomandări. Arunci aici, la întâmplare, salata lor cu somon, burgerul, bruschetele de orice fel, quesadilla de pui, coastele. Și hai și-un lava cake, doar așa, de poftă.

De la stânga la dreapta, gașca veselă (la un botez, deși n-ar părea): Oana, Noa, eu, Beatrice, Vic și Aura

Adresa: Strada Frunzei, nr. 2A, sector 2 | Facebook | Website  

 

Ați descoperit și alte minunății neașteptate de cartier, ferite de ochii lumii și care merită-ncercate? Poate le lăsați în comentarii. ?

 

Foto articol: Facebook Jazz Book, Facebook Urban Lodge Food and Drinks și arhiva personală

Foto slider: Clem Onojeghuo pe Unsplash

Ți-ar plăcea și...

Nu sunt comentarii

    Lasă un comentariu